Selecteer een pagina

10 dg Ontdek Oeganda

Dag 1: Kampala> Murchison Falls National Park. U wordt opgehaald bij uw hotel om de eerste dag van uw 10-daagse safari te starten door onze gids die u tevens een briefing geeft over de safari. Vervolgens gaan we op weg naar het Murchison Falls Nationale Park, door het weelderige landschap, langs Luwero, de gids zal u de implicaties van de oorlog in de Luwero voor de huidige regering van Oeganda vertellen. Lunch onderweg en aankomst in Murchison National Park en we gaan naar de top van de watervallen, er is niets zo adembenemend als naar het water kijken dat door de 8 meter lange spleten stroomt en 45 meter naar beneden dendert, waardoor de grond schudt. Vervolgens checken we in de lodge voor het diner en de overnachting.

Dag 2: Ochtend game drive en middag boottocht.  Vroeg ontbijt en op weg voor een game drive naar de mooiste plekken, bij voorkeur in de noordelijke sector van het park. Daar kunt u dieren in het wild zien, zoals de giraffen, olifanten, leeuwen, antilopen, buffels, hartebeesten, wrattenzwijnen en nog veel meer. Na de gamedrive terugkeer voor de lunch en korte ontspanning. In de middag rijden we naar de Nijl met als doel een boottocht te maken. De cruise garandeert u een geweldig uitzicht op de Nijl en zijn omgeving, een uitzicht op de nijlkrokodillen, nijlpaarden en verschillende dieren en vogelsoorten aan de kusten. Na de boottocht keren we terug naar de lodge voor diner en overnachting.

Dag 3: Murchison Falls National Park> Kibale Forest National Park.Vroeg in de ochtend geniet u van uw ontbijt waarna het uitchecken volgt en stapt u in het safari voertuig voor transfer naar Kibale Forest National Park, de primaten stad van de wereld. Vertrek uit Murchison Falls voor een lange rit die ongeveer 6 uur kan duren. We lunchen in de poortstad van het fort terwijl u de schatten van de natuur waardeert, zoals blijkt uit een indrukwekkend uitzicht op de Rwenzori-bergketens, kratermeren en nog veel meer. Ga verder naar Kibale en bij aankomst kunnen we, afhankelijk van de vermoeidheid, ervoor kiezen om een ​​Bigodi moeraswandeling te maken om kennis te maken met de verschillende vogelsoorten. Daarna volgt terugkeer naar de lodge voor het diner en een overnachting.

Dag 4: Chimpansee trekking. Na het ontbijt vertrek naar het hoofdkwartier van het Kibale National Park. Het park staat bekend als de thuisbasis van verschillende primaten, om L’hoests-apen, grijswangmangabey, vervet-apen, olijfbavianen, roodstaartapen en vele anderen te noemen. Ondanks dat er meerdere soorten apen zijn, zijn de chimpansees uw voornaamste doelwit. Onderweg tijdens een chimpansee trekking, komt u een aantal van de bovengenoemde primaten tegen terwijl u op zoek gaat naar de chimpansees in de bossen. Maak kennis met de flora en fauna in de jungle. Bij het ontmoeten van de chimpansees, besteed u maximaal 1 uur aan interactie met hen en maak zoveel mogelijk foto’s. Na deze onvergetelijke ervaring terugkeer naar de accommodatie voor lunch. Na de lunch vertrekt u vanuit Kibale Forest National Park naar Queen Elizabeth National Park, waar u in de late namiddag/avond aankomt om in te checken bij uw lodge voor diner en overnachting.

Dag 5: Gamedrive en boottocht. Na het ontbijt stap gaan we op weg voor een nieuwe jungle-ervaring. Een rit naar de vlaktes van Kasenyi in de savanne op zoek naar de Oegandese kobs, wrattenzwijnen, olifanten, nijlpaarden, buffels en leeuwen. Later is het mogelijk om langs de handwerkwinkels te gaan om wat van de Afrikaanse ambachten te bekijken en eventueel souvenirs voor thuis te kopen. Terugkeer naar de lodge voor de lunch. Later op de middag volgt er een boottocht op het Kazinga-kanaal, een verbinding tussen de twee meren (Lake Edward en Lake George). Het Kazinga-kanaal herbergt dieren in het wild zoals nijlpaarden, olifanten die zich laten zien om af te koelen in het water, buffels, krokodillen en verschillende vogelsoorten aan de kust.

Dag 6: Boswandelingen en chimpansee spotten.  Na het ontbijt gaan we op weg naar het Maramagambo-bos gaan voor een boswandeling met kansen om de rots pythons, verschillende vogelsoorten en vleermuisgrotten te zien. Daarna gaan we naar de Kyambura-kloof voor chimpanseetrekking. Vertrek uit Kyambura en transfer naar uw lodge voor diner en overnachting.

Dag 7: >Bwindi Forest National park. Vroeg in de ochtend na het ontbijt vertrek naar het Bwindi Forest National Park ten zuiden van Queen Elizabeth Park. Passeren via Ishasha met kans om de boomklimmende leeuwen te zien. En rijden verder naar Bwindi, het huis van de vriendelijke reuzen (de berggorilla’s). Bwindi is begiftigd met andere flora en fauna zoals plantensoorten, zoogdiersoorten. Tijdens de rit door het weelderige landschap  zult u merken dat het gebied bedekt is met theeplantages, bananenplantages en nog veel meer. Aankomst in het park, inchecken bij uw lodge voor het diner en een overnachting.

Dag 8: Gorilla trekking en wandeling. Vroeg in de ochtend na het ontbijt, transfer naar het hoofdkwartier van het park om te worden geïnformeerd over de procedures voor het volgen van gorilla’s, zoals de do’s en don’ts.  Ook zullen we een game ranger en een gorillafamilie toegewezen krijgen. Ga de jungle in op zoek naar gorilla’s, het kan ongeveer 1 uur tot 7 uur duren om de gorilla’s te vinden terwijl u de jungle doorkruist en andere dieren in het wild tegenkomt. De wandeling kan vermoeiend zijn, maar aan het einde van dit alles is het de moeite waard. Bij het ontmoeten van de gorilla’s, brengt u maximaal 1 uur door met interactie en het maken van zoveel mogelijk foto’s. Verlaat de jungle en ga terug naar de lodge voor lunch en ontspanning. Na de lunch is het mogelijk om aan een begeleide wandeling deel te nemen waarbij u de Batwa-gemeenschap rond het nationale park bezoekt. U  zult met hen ‘communiceren’ en activiteiten doen om meer leren over hun cultuur en hun manier van leven.

Dag 9: Bwindi > Lake Mburo National Park. Ontbijt en voortzetting van de safari naar Lake Mburo door de heuvels van Kabale, terwijl u geniet van de omgeving tijdens de rit. De reis kan ongeveer 6 uur duren. Lake Mburo is de thuisbasis van verschillende kuddes zebra’s die u vanuit bijna elke hoek van het park kunt zien. U kunt ook antilopen, waterbokken, buffels, giraffen, elanden, bavianen, wrattenzwijnen en verschillende vogelsoorten zien. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 10: Lake Mburo> Kampala. Vroeg in de ochtend , ontbijt en vertrek voor een gamedrive in het park om te kijken naar zebra’s, de meest populaire bewoners van het park maar ook buffels, elanden, waterbokken, antilopen, nijlpaarden, giraffen, wrattenzwijnen en verschillende vogelsoorten. Terugkeer naar de lodge om uit te checken en transfer naar Kampala met een tussenstop op de evenaar voor de lunch. 

Einde van deze indrukwekkende safari met drop of bij uw hotel of de luchthaven. U kunt deze mooie reis boeken als privé safari in door de u gewenste accommodaties ( zie daarvoor de accommodatie pagina) op basis van beschikbaarheid en budget.